کودتای تاسفبار 28 مرداد 1332 نقطه عطفی تعیین کننده در سلطه آمریکا بر ایران (در شئون مختلف سیاسی، اقتصادی، نظامی، اطلاعاتی و حتی فرهنگی) طی 25 سال و در واقع دوره پایانی حیات رژیم استبدادگرا، مردمستیز، قانونگریز و سلطهپذیر پهلوی بود. در این میان آنیترین و در عین حال از منظر سلطهجویان آمریکایی و انگلیسی شیرینترین نتیجه این کودتای شرمآور و غیرانسانی ...
فدائیان علاوه بر تهران در شهرستانها نیز فعالیت شدیدی را در مبارزه با بهائیها داشتند؛ از جمله در همدان، کاشان، ملایر، اصفهان و غیره. در تهران، آنان با برگزاری جلسات متعدد، تصمیمات شدیدی علیه بهائیها اتخاذ کردند. از جمله اینکه تصمیم گرفتند اوراق و نوشتههایی دربارهی مبارزه با بهائیان چاپ و انتشار دهند، سپس محرمانه نامههایی بدون امضا برای بهائیان ...
علی امینی که در سال 1340 به مدت یک سال نخست وزیر ایران بود، یکی از معدود نخست وزیرانی بود که تلاش داشت اختیارات شاه را کاهش دهد. او فرزند محسنخان امینالدوله (داماد مظفرالدین شاه) و فخرالدوله، دختر مظفرالدین شاه بود در سال 1284 در تهران به دنیا آمد. وی در 16 اردیبهشت 1340 به دنبال استعفای شریف امامی، با حمایت جان اف کندی به عنوان نخستوزیر جدید مامور ...
شاه و درباریان با مسافرتهای پرخرج به داخل و خارج از کشور هزینهی سرسامآوری را به بودجه کشور تحمیل میکردند. دختران شاه به خصوص اشرف پهلوی در این اقدامات پیشرو بودند.
اگر مشتری کله پزی از افراد والامقام یا درباری بود، خود صاحب مغازه، نان ها را داخل ظرف خرد می کرد و با دست بر روی آن فشار می آورد تا تکه های نان خیس شود و آب اضافی آن را می گرفت و پس از آن به شکل مخروطی در می آورد و مقداری روغن و مغز بر روی آن گذاشته و آن را به مشتری برمی گرداند.
تصویر به جا مانده بر روی تخته سنگهای دوره هخامنشی نشان می دهد که شباهتی بین پوشاک زنان و مردان پارسی وجود داشته است. زنان پارسی به جز لباس شبیه آنچه ملکه می پوشیده، لباس دیگری نیز داشته اند، پیراهن آنان پوششی ساده، بلند یا دارای راسته چین و آستین کوتاه بوده که دامن از زانو به پایین شرابه هایی از مچ پا آویزان داشته، علاوه بر اینها زنان پارسی از چادر ...
روزه در اسلام عملی است که انسان از اذان صبح تا اذان مغرب از چیزهایی که روزه را باطل می کند خودداری نماید. روزه از آداب مذهبی است که برای معتقدین به عنوان وسیله ای برای تقرب به خداوند، آمادگی برای مراسم مذهبی، پالایش بدن در راستای درک امور معنوی، کفّاره تخطی از مقررات مذهبی، و عزاداری برای انسان های درگذشته کاربرد دارد.
"دولت" از نظر شاه همان مفهومی را داشت که لوئی چهاردهم می پنداشت و رویه ی حکومت شاه نیز دقیقا این سخن لوئی چهاردهم را که گفته بود"دولت یعنی من" تداعی می کرد.
برخی از شخصیت های عصر مشروطه جدا از اینکه طرفدار یا مخالف مشروطه بودند به گونه ای عمل می کردند که در صورت پیروزی هر یک از طرفین مبارزه، بتوانند آینده خود را تضمین نمایند. یکی از این شخصیت ها عین الدوله بود . . .
در این تصویر برپایی یک جشن در دربار محمدرضا پهلوی مشاهده می شود. یکی از عوامل بروز نارضایتی های گسترده از رژیم شاه، فساد بیحد و حصر دربار بود. فساد اخلاقی، تکبر و تفرعن، فساد جنسی، فساد مالی و فساد دینی تمام تار و پود دربار را در نوردیده بود.
رژیم از طریق این احزاب وابسته قصد تطهیر خود را با استفاده از پدیده خوشنام دمکراتیک غربی یعنی تحزب داشت و به این وسیله افزایش وفاداری بیشتر مردم و به ویژه کارکنان دولتی و سرکوب احزاب واقعی را داشت و تصمیم گرفته بود از خود چهره هایی به ظاهر دمکراتیکی برای جهانیان به نمایش بگذارد.
با توجه به اینکه قدرت سیاسی در دوران محمدرضا شاه به شیوه سلطنتی – استبدادی اعمال می شد و شاه هسته مرکزی منظومه قدرت به شمار می رفت ؛ خاندان سلطنتی به طور بی حد و حصری در مصرف منابع ملی آزاد بودند و بسیاری از منابع ملی و ثروت ملی را در راه هزینه های شخصی و ضیافتهای پر هزینه خرج می کردند.
محمدعلی شاه هیچ شباهتی به پدرش نداشت. اگر مظفرالدین شاه به راحتی درخواست مشروطه خواهان را پذیرفت و ایران به جرگه کشورهای مشروطه پیوست، محمدعلی شاه تمام هم خود را برای شکست مشروطه و بازگشت استبداد به ایران گذاشت...
با وجو آنکه رژیم پهلوی دوم با ایجاد نهادهای امنیتی نظیر ساواک، از هرگونه آزادی سیاسی ، آزدای بیان جلوگیری نموده بود؛ دراین میان ژستهای حقوق بشری محمدرضا شاه در مجامع بین المللی مختلف در نوع خود جالب توجه بود. در این تصویر سخنرانی محمدرضا پهلوی در سمینار حقوق بشر با حضور نمایندگان کشورهای مختلف در محل مجلس سنا را در دفاع از حقوق بشر مشاهده می کنیم.
در اقتصاد روستایی ایران گاهی ابزارهای کشاورزی از خود کار کشاورز نیز مهمتر بود. البته این نگاه به کشاورزی حتی در سرزمین های دیگر نیز رایج است. بدین ترتیب کسانی که ابزار کار را فراهم می کردند گاهی بیشتر از کشاورز نیز سود می بردند و او که بیشترین کار و تلاش را صرف می کرد، کمتر بهره مند می شد . . .